Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid?

Kom langs in het atelier en schrijf je in! Het lidmaatschap kost 25 euro per jaar. Je kan ook lid worden op de website via het ledenplatform en meteen jouw veiligheidsworkshop en/of werkbeurt reserveren. Dit kan je dan via overschrijving storten, en indien dit niet mogelijk is, kan u ter plaatse contant betalen.

Met welke projecten kan ik bij jullie terecht?

Alle projecten die realiseerbaar zijn in hout of staal, maar we zijn van mening dat alle soorten projecten bespreekbaar zijn!

Zijn er leeftijdsbeperkingen?

Wij staan open voor alle leeftijden, jong en oud! Ben je jonger dan 16 jaar, dan is een volwassenen begeleiding verplicht, ouder/broer/zus/…

Ben ik verzekerd?

Als je lid bent, ben je verzekerd. Voordat je lid word moet je wel bij ons een veiligheidsworkshop hebben gevolgd, of kunnen aantonen dat je ervaring hebt met hout- en/of metaalbewerkingsmachines.

Neem ik zelf materiaal mee?

Wij voorzien al het nodige materiaal voor basis hout- en metaalbewerking, alsook voor het werken met elektronica. Eigen materiaal meenemen mag, maar is dan niet verzekerd.

Moet ik alleen aan het werk na een workshop?

Nadat je bij ons een veiligheidsworkshop hebt gevolgd, ben je nog geen volledige hout- of metaalbewerker, het leren begint nadien. Er is altijd een verantwoordelijke aanwezig in het atelier om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met je projecten.

Moet ik op voorhand reserveren?

Om de drukte in de hand te houden, vragen we om iets te laten weten voordat je afkomt. Dit kan per sms of mail. Ook kan u inloggen en via het online platform jouw werkuren boeken.

Wat zijn de kosten?

Al onze leden moeten lidgeld betalen en dit bedraagt 25 euro per jaar. Per werkbeurt betaal je 15 euro, daarmee werk je 5 à 6 uur op een dag en zijn alle hout- en metaalbewerkingsmachines vrij om te gebruiken. We hebben ook een machine-veiligheidsworkshop, verplicht voor mensen die geen ervaring hebben met hout- en/of metaalbewerkingsmachines. Tijdens deze workshop overlopen we alle machines in ons atelier en leer je het meest noodzakelijke wat je moet weten over hoe veilig te werken. Deze workshop kost 75 euro, in deze prijs zit het lidgeld voor één jaar inbegrepen, alsook één werkbeurt.

Staat je vraag hier niet tussen? Contacteer ons!